Honung är både slemlösande och återfuktande för slemhinnorna och har visat sig vara mer effektiv mot hosta än vad hostmediciner är.

Enligt studier vid universitetet i Oxford blir man med hjälp av honung bättre 2 dagar snabbare än med andra vårdalternativ och man får inte heller resistans mot antibiotika, vilket är ett allvarligt problem i dagens samhälle.

Barn drabbas ofta av långvarig hosta i samband med förkylningar. Det ställer till problem nu mer än någonsin då förskolor och skolor inte tar emot barn med förkylningssymtom. Honung istället för hostmedicin till barn är bra av flera anledningar.

Du slipper torka medicin från golvet för att din barn spottat ut det. Det hjälper mot både slemhosta och rethosta, och det kan ju vara klurigt att veta vilket av dem ditt barn lider av. Det finns ej heller några biverkningar.
Det räcker med en tesked honung innan läggdags för att minska risken för att du eller ditt barn vaknar av hosta. Jag testade denna uråldriga huskur på mitt egna barn (som ställde upp frivilligt) och en hel natts sömn var precis vad vi båda behövde. Det räckte med EN kopp kaffe för att vakna till imorse 🤩

OBS: Barn under 1 år ska undvika honung